TARTTUMATTOMAT

Kesäteatteri tuo Träskändan kartanon maille kauhua, komediaa ja historian siipien havinaa

Kesällä 2019 Jäänsärkijät toteuttavat teatteriesityksen Tarttumattomat. Se on komedia, joka yhdistelee historiallista faktaa ja zombie-kauhugenreä vauhdikkaaksi teatterikokemukseksi. Näytelmässä kierretään Träskändan kartanon mailla fiktiivisen Kartanon kaverit ry:n johdolla.

– Halusin kirjoittaa näytelmän, joka käsittelisi säilyttämisen, yhteistyön ja vastuunoton tärkeyttä niin ajankohtaisten kuin planeettamme mahdollisten tulevienkin ongelmien keskellä, näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Riina Salmi kertoo.

Näytelmä sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa jokapäiväisten ongelmien lisäksi uusi, persoonallisuutta muokkaava sairaus riehuu valloillaan. Tästä huolimatta arki jatkuu ja Träskändan kartanosta ja Aurora Karamzinista kiinnostuneet Kartanon kaverit ry pitävät perinteistä opastuskierrostaan. Kierrosta haittaavat niin vetäjien erimielisyydet kuin Tarttuneet, jotka keskeyttävät ohjelman aika ajoin. Siltikään yhdistyksen hilpeät jäsenet eivät anna minkään pysäyttää historiallisesti valaisevaa ja taiteellisesti tiedostavaa kierrostaan.

P1020497

Esityksen on ohjannut ja käsikirjoittanut Riina Salmi ja tuottanut Ida Heimonen ja Kaisa Pudas. Esityksen keskiössä oleva Träskändan kartano on vuosia tyhjillään seissyt Espoon kaupungin omistama arvorakennus, johon on kuntalaisaloitteen ansiosta ryhdytty suunnittelemaan julkisivuremonttia tänä vuonna.

Esitystä tukee Espoon kaupunki ja Suomen Harrastajateatteriliitto. Yhteistyössä Träskändan kartanon ystävät ry:n, Espoon perinneseuran ja lasten kulttuurikeskus Auroran kanssa.

Liput: Etukäteen verkkokaupasta 20€/12€, ovelta käteisellä 25€/15€.
HUOM! Kaikki esitykset ovat loppuumyytyjä.
HANKI LIPPUSI TÄÄLTÄ: https://jaansarkijat.tapahtumiin.fi

Esitysajat: pe 2.8., su 4.8., ti 6.8., ke 7.8.,pe 9.8., su 11.8., ke 14.8., pe 16.8., la 17.8., ti 20.8., pe 23.8. sekä la 24.8.2019 klo 19.

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Esiintyjät: Heini Hermunen, Linda Jaser, Ida Pirttisaari, Kaisa Pudas, Iida Sääksberg, Eemeli Utunen, Johanna Puutio ja Aada Varonen

Lisätietoja:
Tuottaja Kaisa Pudas, kaisa.pudas@gmail.com, 040 532 6719
Ohjaaja Riina Salmi, rsalmi92@gmail.com, 050 4319 410

Advertisement